2023-513 sayılı genel yazı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

Mali İşler Müdürlüğü

Sayı : E-23240125-840-590094-27.12.2023

Konu : Yıllık İş Cetvelinin Şubat Ayı Sonuna Kadar NBS'den Gönderilmesi Hk.

 

                                                                                     

               

GENEL YAZI

(513)

 

 

 

Bilindiği gibi 1512 sayılı Noterlik Kanununun 71. maddesi gereğince, Noterlikler her yıl bir evvelki yıla ait gelir, gider ve teminat tutarını gösteren yıllık iş cetvellerini Adalet Bakanlığına ve Birliğimize göndermekle yükümlüdürler.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün 27.11.2023 tarih ve 32753 sayılı yazısı ile yıllık iş cetvellerinin Şubat ayı sonuna kadar NBS üzerinden elektronik ortamda yapılarak Genel Müdürlüğe ulaştırılacak şekilde tamamlanması için Noterlikler nezdinde gerekli duyuruların yapılması istenilmiş olup, anılan konu Yönetim Kurulumuzun 18.12.2023 tarihli toplantısında görüşülerek; Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün yazısında belirtildiği şekilde Noter Odası Başkanlıkları ile Noterliklere Genel Yazı ile duyuru yapılmasına karar verilmiştir.

Bu itibarla; Noterlik atamalarına ilişkin sürecin gecikmelere sebebiyet vermeden daha düzenli yapılabilmesi ve arızi durumlar dışında Noterlik ilan tarihlerinin yılın belirli tarihlerinde yapılmak suretiyle herkes tarafından öngörülebilir hale gelmesinin sağlanması için 1512 sayılı Noterlik Kanununun 71. maddesine göre düzenlenmesi gereken iş cetvellerinin her yıl Şubat ayı sonuna kadar Noterlik Bilgi Sistemi (NBS) üzerinden elektronik ortamda yapılarak Adalet Bakanlığına gönderilmesi konusunda gereğini bilgilerinize rica ederim.

 

Emine ÇAĞLAYAN                                                                                                                                        

Başkan